Vissza a nyitólapra
Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1991 óta
MVI-Coninvest Garda-Gasto Túra

MVI-Coninvest Garda-Gasto Túra

2012. október 4. és 7. között olaszországi szakmai utat szervez az MVI a Coninvest Kft.-vel karöltve. Az utazás részletes programja megtekinthető honlapunkon, illetve az érdeklődők jelezhetik részvételi szándékukat az MVI Titkársága felé.
 
 

2012-es MVI-Coninvest Garda-Gastro Túra

 

Részletes program:

OKTÓBER 3. SZERDA:
Indulás az esti órákban autóbusszal Budapestről.

OKTÓBER 4. CSÜTÖRTÖK:
Reggel érkezés a szállásra, szobák elfoglalása. Kávé-tea a szállodában, szabadprogram: séta Saloban.  
www.hotelterrazzo.it

14.00 Indulás busszal: borkóstolások a környékbeli pincészetekben:
14.30 Cantine Franzosi      
Borsor kóstolása hidegtálakkal.
Borok: tipikus helyi borászat, mely helyi Garda tói szőlőfajtákat termel:
Marzamino, Groppello, Chiaretto, Chardonnay, Garda Classico

Egyéb termékek:

olívaolaj (Casaliva D.O.P. Garda tói olíva fajta)

ecet (Lugana és Groppello borecetek)

grappa (Rebo, Groppello, Lugana, Marzemino, Moscato)

Helyszín: Puegnago del Garda kb. 4 km a hoteltől, egy modernebb épület csodás panorámával.

Indulás 16.00 órakor.

17.00 Franciacorta: www.diwinetaste.com/dwt/en2005072.php
Ez a kicsi borvidék az Iseo-i tó és Bergamo között terül el, kb. 70 km-re a hoteltől, világhírű
a klasszikus módszerrel előállított habzó borairól, amit régebben Champagne-nak hívtak.

Antica Fratta www.anticafratta.it

20.30 Vacsora a hotelben

 

OKTÓBER 5. PÉNTEK:

8.00 Indulás busszal
reggeli után Carpi-ba az Angelopo gyárba, utazási idő kb. 1,5  óra

09.30 Gyárlátogatás: www.angelopo.it  kb. 1 óra

11.00 Transzfer Carpi-ba a parmezán gyárba. Itt is lehetőség lesz a vásárlásra: a sajt vételára 14 euró /kg.                www.caseificiosangiorgio.it

12.30 Ebéd a Sporting étteremben.

14.30 Transzfer (kb. 25 perc) a Modena–i Malpighi balzsamecet gyártóhoz. Látogatás és kóstoló kb. 45 perc, a kóstoló ingyenes, utána lehetőség nyílik a vásárlásra: 1 üveg ecet 10 euró (klasszikus minőségben). www.acetaiamalpighi.it

15.30 Indulás autóbusszal Maranelloba.

16.00 Ferrari Múzeum meglátogatása, kb. 40 perc. www.ferrari.com/Italian/About_Ferrari/Museo-Ferrari/Pages/Home-Museo.aspx

17.00 Indulás vissza Salóba.
19.30 Érkezés a szállodába, vacsora.

 

OKTÓBER 6. SZOMBAT:

Látogatás a heti piac gasztronómiai során (a szállodától 2 perc séta)

11. 00 óra indulás Manerbaba busszal.
Fakultatív ebéd: a 3 villás   Michelin csillagos étteremben, IL Capriccio Manerba del Garda-ban
(5 fogásos degusztációs menü 95 Euro, 7 fogásos degusztációs menü 120 Euro/fő).
Aki nem vesz részt az ebéden, Desenzanoban sétálhat és egyénileg ebédelhet.

14.00: Indulás autóbusszal

17.00: a Prolongo családi sonkaüzem meglátogatása
San Daniele del Friuliban. Az üzemlátogatás végén lehetőség van vásárlásra. www.prolongo.it

Szombaton késő délután továbbindulás haza Magyarországra,
tervezett érkezés Budapestre vasárnap, október 7-én a reggeli órákban.

A kirándulás programjairól készült képes beszámoló megtekinthető facebook oldalunkon.

Partnereink Partner - vendéglátás logóTurizmus.comTrade MagazinMaresz25
Copyright MVI • Magyar Vendéglátók Ipartestülete • Cím: Bp. 1138 Párkány utca 46. • Tel./Fax: +36 20 500 65 77 • Email: info@mvi.hu , monika.feher@mvi.hu • Adatkezelési Tájékoztató