Vissza a nyitólapra
Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1991 óta

MVI Tájékoztató Fórum Sopronban

2015 május 6-án a Magyar Vendéglátók Ipartestülete „Országjáró Vidéki Piknik” keretében újabb állomására érkezett: a soproni Tercia Hubertus étterembe.

Tovább

Etikai Kódex

MVI Etikai Kódex 2013.

Tovább

MVI Hírlevél

Megjelent az MVI Hírlevele

Tovább

Az idei Év Vendéglőse

Rosenstein Tibor, a Rosenstein Étterem tulajdonosa kapta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagságától a legtöbb jelölést a díjra.

Tovább

MVI csatlakozott a Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica termékek programjához

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2014. december elején csatlakozott a „Magyarországon előállított Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica Termékek Kóstolója éttermek és szállodák bevonásával ” elnevezésű programhoz.

Tovább

60 világhíres ember - 60 világhíres étel

Az étlapokon a receptkönyvekben és a gasztronómia különböző területein gyakran találkozunk olyan ételekkel, amelyek híres emberek nevét viselik: Csekonics-saláta, Gerbeaud szelet, Kamermayer torta, Borjútekercs Marencich módra, Palugyai torta, Újházi tyúkhúsleves, Feszty-bifsztek, Rizs Sarah Bernhardt módra, Bészínjava Chateaubriand-módra, Borjújava Holstein módra, Kutuzov saláta, Báránygerinc Escoffier módra, Wellington bélszín, Fogas Mornay módra, Melba őszibarack, Pavlova torta, …… és sorolhatnánk tovább a jól ismert (vagy tán sokszor méltatlanul feledésbe merülő) ételeket.

Tovább

Éves Közgyűlés 2014.05.28.

Kovács László marad az MVI elnöke Tisztújító Közgyűlést tartott a május 28-án az MVI (Magyar Vendéglátók Ipartestülete) tagsága. Egyhangúlag elfogadták a 2013. évi beszámolókat, kijelölték a 2014. évi cselekvési tervet, valamint megválasztották az MVI elnökségét.

Tovább

Bajor Gasztrotúra a Coninvesttel

A 2012-ben szervezett nagy sikerű Garda Gasztrotúra mintájára 2014. tavaszán ismét szakmai kirándulást szervez a Magyar vendéglátók Ipartestülete és a Coninvest Kft.

Tovább

Gundel díj és MVI gálaest – ipartestületi sajtótájékoztató a MKVM-ben

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly tiszteletére, és idei gálaestjét is a szervezet egykori elnökének, vendéglátásunk szinte mindenki által ismert ikonjának ajánlja.

Tovább

MVI 2013. évi Közgyűlése

2013. május 29-én megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Piroska utcában.

Tovább

Bocuse d'Or 2013

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szívből gratulál Széll Tamásnak és csapatának a világ gasztronómiai fővárosában, Lyonban a 2013-as Bocuse d’Or döntőn - első magyar indulóként - elért 10. helyezéséhez.

Tovább

Trade Magazinban megjelenő cikkek az MVI-ről

Az alábbiakban megtekinthetik a Trade Magazin Horeca rovatában megjelenő cikkeket az MVI-ről visszamenőleg.

Tovább

Szakmai könyvajánló

Szakmai könyvajánló

Tisztelt Olvasóink! Szíves figyelmükbe ajánljuk a Kódex Kiadó gondozásában megjelent, Szakál László által írt és összeállított szakmai könyvet "Magyarország Történelmi Szakácskönyve - Dédanyáink receptjeivel, kortörténeti képekkel és írásokkal" címmel.

Tovább

Óriási elmaradás a tanulóképzési díjak visszafizetésével kapcsolatban

Több tízmillió forintot is elérhet az az összeg, amely az időben beküldött bevallások után visszajárna a vállalkozásoknak a tanulók képzése után és úgy néz ki, hogy ezt még bizonytalan ideig nélkülözni kényszerülnek.

Tovább

2012-től élelmiszerlánc felügyeleti díj!

2012-től élelmiszerlánc felügyeleti díj!

Thurzó Béláné, az MVI gazdasági alelnöke ezúttal felhívja a figyelmüket egy új, a vendéglátósokat is érintő díjfizetési kötelezettségre:

Tovább

Parlamenti nyílt nap a a turizmus és vendéglátás törvényről

Parlamenti nyílt nap a a turizmus és vendéglátás törvényről

2012. Április 4-én a Parlament Felsőházi termében a Sport- és turizmusbizottság nyílt napot tartott a turizmus és vendéglátás törvényről.

Tovább

Interjú a Nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel kapcsolatban

Interjú a Nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel kapcsolatban

A Hálózat TV 2012. március 17-i Helyzetkép című műsorában egy hosszabb interjút tekinthetnek meg az MVI Youtube oldalán.

Tovább

Vendéglátás GHP munkacsoport

2012. február 6-i ülésén elkészítetette az útmutató végleges anyagát, amely az alábbiakban megtekinthető.

Tovább

Még nincs lefutva a dohányzási tilalom?

Még nincs lefutva a dohányzási tilalom?

Gond lehet a dohányzási tilalom betartatásával a vendéglátóhelyek egy részén...

Tovább

Dining Guide 2011

Dining Guide 2011

AZ ONYX, a Gerbeaud Ház Michelin csillagos étterme lett az Év Étterme 2011-ben. A "Vidék Kedvenc Étterme" díjat pedig a balatonszemesi Kistücsök Étterem kapta meg.

Tovább

Tudjon meg többet a SZÉP Kártyáról

Tudjon meg többet a SZÉP Kártyáról

Teljes körű bemutatást kaphatnak a cafeteria rendszer új elemeiről...

Tovább

HU-BA és Baromfi Mintafalu

HU-BA és Baromfi Mintafalu

Figyelmükbe ajánljuk a Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesületének a HU-BA, azaz A HUNGARIKUM BAROMFITERMÉKEK logójával ellátott termékeit, illetve Baromfi Mintafalu elnevezésű programját.

Tovább

Az élelmiszerek jelöléséről szóló új uniós rendelet

A magyar európai uniós elnökség egyik jelentős sikere az élelmiszerek címkézéséről szóló megállapodás. Fogyasztóbarát címkék kerülnek az európai élelmiszerekre, mert a tagállamok támogatták az élelmiszerek megjelöléséről szóló kompromisszumot, ...

Tovább

Étkezési utalvány helyett Erzsébet-utalvány (2011.11.23. 15:26 | hvg.hu)

Étkezési utalvány helyett Erzsébet-utalvány (2011.11.23. 15:26 | hvg.hu)

Régi-új szereplő 2012. januártól az Erzsébet-utalvány a béren kívüli juttatások piacán...

Tovább

Partnereink Maresz25Trade MagazinPartner - vendéglátás logóTurizmus.com
Copyright MVI • Magyar Vendéglátók Ipartestülete • Cím: Bp. 1138 Párkány utca 46. • Tel./Fax: +36 20 500 65 77 • Email: info@mvi.hu , monika.feher@mvi.hu • Adatkezelési Tájékoztató