Vissza a nyitólapra
Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1991 óta

Gundel díj és MVI gálaest – ipartestületi sajtótájékoztató a MKVM-ben

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly tiszteletére, és idei gálaestjét is a szervezet egykori elnökének, vendéglátásunk szinte mindenki által ismert ikonjának ajánlja.

Szakmai munkája két kiemelt területének eredményeiről adott számot szeptember 26-án az MVI vezetése a a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban sajtótájékoztatón.

Az Ipartestület a hazai vendéglátós érdekképviseleti tevékenységének egyik legjelentősebb missziója egy nagy jelentőségű szakmai díj alapítása, amellyel a Gundel Károlynak, a testület egykori elnökének is méltó emléket kíván állítani.

Az MVI a Gundel Károly Díj megalapításáról a jelentős szakmai szervezetek egyetértése mellett határozott. A tekintélyes szakmai elismerést Kovács László elnök a sajtótájékoztatón elhangzott beszédében szakmai „Kossuth Díjként” aposztrofálta.

A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről egy kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet delegál egy-egy tagot. Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet. A család meghatalmazását a díj megalapítására, valamint a név használatára Em. Prof. Dr. Gundel János átadta Kovács Lászlónak.

 

Gundel Károly munkásságának ajánlja idei Gálaestjét is a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, amelyet 2013. november 30-án Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness **** szállodában rendeznek meg. A rangos eseményen az elmúlt évtizedek és a jelen vezető chefjei párban készítik el a Gundelek korát idéző ételeket, kizárólag magyar alapanyagokból. A sajtótájékoztatón részvevők jó hangulatú sorsoláson döntötték el, melyik senior séf melyik fiatal séffel dolgozik majd együtt, és a páros melyik fogást készíti.

A párosítások a következők

Bíró Lajos (Bock Bisztro) – Sárközi Ákos (Borkonyha): Amus Bouches

Garaczi János (Tanyacsárda) – Rácz Ferenc (La Fiesta): hideg előétel

Gullner Gyula (Hotel InterContinental/Mariott) – Wolf András (New York Kávéház): leves

Cseh János (Atrium Hyatt/Sofitel/Gundel) – Győrffy Árpád (Arany Kaviár): főétel

Kovács Sándor (Gerbeaud) – Andrész Zoltán (Andrész Cukrászda): desszert

 

A menüsort a szakácsok állítják össze, melyhez az italokat az In Vino Veritas Borkereskedés adja. Az ételeket kísérő borok szakszerű felszolgálásáról Nagy Fruzsina sommelier gondoskodik. A kávézást pedig Kántor Enikő barista bajnok teszi feledhetetlenné.

Az éjféli büfé ételeit a vendéglátó szálloda séfje, Juhász Attila készíti el. Az est házigazdája, műsorvezetője Kovács Lázár.

Jelentkezés, illetve további információ: info@mvi.hu.

Partnereink Trade MagazinPartner - vendéglátás logóMaresz25Turizmus.com
Copyright MVI • Magyar Vendéglátók Ipartestülete • Cím: Bp. 1138 Párkány utca 46. • Tel./Fax: +36 20 500 65 77 • Email: info@mvi.hu , monika.feher@mvi.hu • Adatkezelési Tájékoztató