Vissza a nyitólapra
Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1991 óta

60 világhíres ember - 60 világhíres étel

Az étlapokon a receptkönyvekben és a gasztronómia különböző területein gyakran találkozunk olyan ételekkel, amelyek híres emberek nevét viselik: Csekonics-saláta, Gerbeaud szelet, Kamermayer torta, Borjútekercs Marencich módra, Palugyai torta, Újházi tyúkhúsleves, Feszty-bifsztek, Rizs Sarah Bernhardt módra, Bészínjava Chateaubriand-módra, Borjújava Holstein módra, Kutuzov saláta, Báránygerinc Escoffier módra, Wellington bélszín, Fogas Mornay módra, Melba őszibarack, Pavlova torta, …… és sorolhatnánk tovább a jól ismert (vagy tán sokszor méltatlanul feledésbe merülő) ételeket.

Kik Ők ? Miért kölcsönözték nevüket az ételeknek?

Kádas Lajos a BGF kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karának tanára bemutatja őket. Számos tényt, titkot, érdekes történetet ismerhetünk meg a névadók küzdelmes, gyakran példamutató, nem ritkán kalandos életéről és amennyiben ismert az ételek születéséről is.

Ugyancsak Ő a szerzője a „Déligyümölcsök a konyhában” c. kötetnek, amelyben az ínycsiklandó ételrecepteken túlmenően 23 szubtrópusi, trópusi és egzotikus gyümölcs kerül bemutatásra. Megismerhetjük történetüket, kultúrtörténeti szerepüket, növénytani jellemzőiket, táplálkozástani jelentőségüket és felhasználásukat.

könyvajánló     könyvaj.2     könyvaj.3

A könyvek ára 3990,- Ft.  Megvásárolhatók a könyvesboltokban vagy 20% kedvezménnyel, utánvéttel megrendelhetők e-mailben a  dualbpbt@freemail.hucímen  

Partnereink Maresz25Partner - vendéglátás logóTurizmus.comTrade Magazin
Copyright MVI • Magyar Vendéglátók Ipartestülete • Cím: Bp. 1138 Párkány utca 46. • Tel./Fax: +36 20 500 65 77 • Email: info@mvi.hu , monika.feher@mvi.hu • Adatkezelési Tájékoztató