Vissza a nyitólapra
Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1991 óta

Az idei Év Vendéglőse

Rosenstein Tibor, a Rosenstein Étterem tulajdonosa kapta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagságától a legtöbb jelölést a díjra.

 

Rosenstein Tibor

Rosenstein Tibor pályáját szakácsként kezdte, majd konyhafőnök-helyettes, konyhafőnök, jelenleg saját vállalkozásában üzletvezető-étteremtulajdonos.

A hagyományos vendéglátás képviselőjeként éttermében a tradicionális magyar és zsidó konyhát és ízeket követi, nemzetközi trendekkel is kiegészítve, úgy hogy amolyan „rosenstein-es” legyen.

Szakmai tapasztalatokra a margitszigeti Nagyszállóban, a Makk Hetes-ben, a Harmat étteremben tett szert Budapesten, majd 10 évet töltött vidéken: Cegléden és a nagykőrösi Cifra Csárdában. A fővárosba visszatérve a Hársfa, az Aranyfácán és a Kispipa éttermekben dolgozott, mint konyhafőnök.

1990-ben kezdett saját üzletbe, előbb megnyitotta a Kürtős ételbárt, majd 1996-ban a Rosenstein vendéglőt a 7. kerületi Mosonyi utcában, melyet jelenleg is családi vállalkozásként üzemeltet. A hely 120 vendég fogadására alkalmas, s 20 alkalmazottal működik.

Szakmai kitüntetései:

  • Józsefváros Legjobb Vendéglője (1996)

  • Józsefvárosi Önkormányzat Aranykoszorús Vendéglőse díj (2001)

  • Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (2007)

  • Az Év Vállalkozója díj (2011)

 

De legfontosabb elismerésének az elégedett vendéget tartja.

 

Hitvallása:„Az étterem nemcsak lakomahely, hanem a lélek és a szellem feltöltődési helye is egyben. Ezért egy vendéglátóhelynek a békesség szigetének is kell lennie. Mi ehhez a magunk módján azzal is igyekszünk hozzájárulni, hogy a családból mindig van valaki a vendéglőben, akivel lehet beszélgetni, aki segít abban, hogy a vendég azt érezhesse, otthon van, jó kezekben van. Mondják meg, létezik ennél jobb érzés a világon?”


Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.

A szakma ezen kitüntetését hagyományosan a turizmus évadnyitó fogadásán (február 1.) adják át.

A díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is.

A díjazott olyan vendéglős kell hogy legyen, aki szakmaszeretetével, tudásával példaképül szolgálhat a felnövekvő generációk és a pályatársak számára.

Az elismerésre nem csak ipartestületi tagok jelölhetők, hanem a szakmából bárki, akit érdemesnek tartanak erre a címre.

Akik eddig a díjat kapták:

2002. Gombás András

2003. Jakabffy László

2004. Herz György

2005.Berkes Gyula

2006. Gottwald Sándor

2007. Puskás Lajos

2008. Pinczés Károly

2009. Bíró Lajos

2010. Radvánszky Attila

2011. Garaczi János

2012. Rápolthy István

2013. Molnár Attila

2014. Csapody Balázs

2015. Rosenstein Tibor

Partnereink Partner - vendéglátás logóTrade MagazinTurizmus.comMaresz25
Copyright MVI • Magyar Vendéglátók Ipartestülete • Cím: Bp. 1138 Párkány utca 46. • Tel./Fax: +36 20 500 65 77 • Email: info@mvi.hu , monika.feher@mvi.hu • Adatkezelési Tájékoztató