Magyar Vendéglátók Ipartestülete

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a mai napon - Gundel Károly születésnapján - megtartotta hagyományos Kitüntetési Bizottsági ülését

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a mai napon - Gundel Károly születésnapján - megtartotta hagyományos Kitüntetési Bizottsági ülését. A szakma idén 10. alkalommal döntött Gundel Károly-díjazott személyéről.

Gundel Károly díjátadó Gálaebéd a Gundelben – 2023

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete
a hagyományokhoz híven ismét megrendezi
Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét.

Az MVI éves statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról (2022)

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, amit a korábbiakhoz hasonlóan Zerényi Károly, az MVI elnöki tanácsadója állított össze hazai és nemzetközi statisztikai adatok felhasználásával.

Megjelent az NTAK-os adatszolgáltatási kötelezettség szakaszos bevezetéséről szóló törvénymódosítás a Magyar Közlönyben.

A turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény veszélyhelyzet ideje alatti eltérő szabályairól szóló 255/2023. (VI.26.) Korm. rendelet alapján a vendéglátóhelyeket érintő adatszolgáltatás bevezetésére az alábbiak szerint kerül sor:

NTAK Adatszolgáltatás

2023. július 1-től a vendéglátóegységek és a turisztikai attrakciók is kötelesek lesznek adatot szolgáltatni az Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé.

A műanyag italtartó pohár forgalomba hozatalára vonatkozó tiltás

Az egyes egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásáról szóló

Tájékoztató anyag a szakképzéssel kapcsolatban

A BKIK 2022. november közepén az alábbi „A szakirányú oktatás pénzügyi és adminisztratív kérdései” című tájékoztató anyagát osztotta meg az MVI tagságával, melyet ezúton, a nagyobb nyilvánosság számára itt is közzéteszünk.

A szakma idén 9. alkalommal döntött Gundel Károly-díjazott személyéről

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a mai napon - Gundel Károly születésnapján - megtartotta hagyományos Kitüntetési Bizottsági ülését. A szakma idén 9. alkalommal döntött Gundel Károly-díjazott személyéről.

Gundel Károly díjátadó Gálaebéd a Gundelben

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete – a pandémia miatt, két év kihagyás után–  ismét megrendezi évzáró Gáláját, melyen ünnepélyes keretek közt adja át a Gundel Károly-díjakat.

Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Magyar Vendéglátók Ipartestülete
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 1901-ben alakult, amelynek történelmi elődje a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulata volt. A szervezet elnöki tisztségét elsőként 1876-tól Gundel János töltötte be.

Elérhetőségeink

FACEBOOK