A veszélyhelyzet meghosszabbításával összefüggő korlátozó intézkedések és a bértámogatás fenntartásáról szóló rendeleti módosítások

A Magyar Közlönyben megjelentek a veszélyhelyzet meghosszabbításával összefüggő korlátozó intézkedések és a bértámogatás fenntartásáról szóló rendeleti módosítások. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról szóló 85/2021. (II. 27.) Korm. rendelet alapján a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozó intézkedések 2021. március 16-ig változatlan formában fennmaradnak.

Az egyes veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosításáról szóló 86/2021. (II. 27.) Korm. rendeletnek megfelelően a bértámogatás és az adókedvezmények igénybevételi lehetőségét márciusra is kiterjesztették. Akik korábban már igényelték a bértámogatást, azoknak nem kell új kérelmet benyújtani a márciusi támogatás miatt.

A vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozó intézkedések meghosszabbításával összhangban szintén március 16-ig alkalmazható az elvitel és a házhoz szállítás esetén az ételre és a helyben készített alkoholmentes italra ideiglenesen érvényes 5%-os áfakulcs. A turizmusfejlesztési hozzájárulás alóli mentesség viszont a veszélyhelyzet végéig, azaz 2021. május 23-ig érvényes.

A hivatkozott rendeletek a mellékelt közlönyben találhatók

Veszélyhelyzet meghosszabbítása

Korlátozó intézkedések meghosszabbítása