Korábbi elnökök, tisztségviselők
Gundel János (1876-1911)
A Gundel gasztronómiai dinasztia alapítója 1876-tól 35 éven keresztül volt a Budapesti Szállodások, Vendéglősök és Korcsmárosok Ipartársulatának (az MVI elődje) elnöke, majd élete végéig díszelnöke. Komoly erőfeszítéseket tett a
szakoktatás megszervezéséért.
Mostohaapja sógoránál, Gärtner György budai vendéglősnél állt munkába pikolófiúként. 1857-ben a pesti Téli Sörházban pincérkedett, majd 1858-ban a híres Arany Sas fogadóba került.
1869-ben, felesége hozományából megvette a Király utcában található Bécsi Sörházat, később a Virágbokor (Blumenstöckl) vendéglőt, és nyolc évig vezette azt; törzsvendégei lettek híres művészek, nyelvészek, egyetemi tanárok és politikusok is, többek között Lotz Károly, Liszt Ferenc, Mikszáth Kálmán, Szilágyi Dezső, Tisza Kálmán, Tisza István.
1875-ben megvásárolta az Erzsébet Királyné szállodát is. Magyar és nemzetközi konyhát ötvözve alkotta meg ételeit. Öt gyermeke közül Károly mutatta a legtöbb affinitást a vendéglátás iránt, olyannyira, hogy rövid időn belül Escoffier-rel és Voisin-nel egy szinten álló szaktekintélynek ismerték el.
Gundel János születésnapjáról az MVI hagyományosan megemlékezik minden évben, az ipartestület kezdeményezésére állított emléktábla megkoszorúzásával.
Szakmai kitüntetései, elismerései
1885-ben a szakoktatás megszervezéséért végzett munkájáért megkapta a Ferenc József-rend lovagkeresztjét.
szakoktatás megszervezéséért.
Mostohaapja sógoránál, Gärtner György budai vendéglősnél állt munkába pikolófiúként. 1857-ben a pesti Téli Sörházban pincérkedett, majd 1858-ban a híres Arany Sas fogadóba került.
1869-ben, felesége hozományából megvette a Király utcában található Bécsi Sörházat, később a Virágbokor (Blumenstöckl) vendéglőt, és nyolc évig vezette azt; törzsvendégei lettek híres művészek, nyelvészek, egyetemi tanárok és politikusok is, többek között Lotz Károly, Liszt Ferenc, Mikszáth Kálmán, Szilágyi Dezső, Tisza Kálmán, Tisza István.
1875-ben megvásárolta az Erzsébet Királyné szállodát is. Magyar és nemzetközi konyhát ötvözve alkotta meg ételeit. Öt gyermeke közül Károly mutatta a legtöbb affinitást a vendéglátás iránt, olyannyira, hogy rövid időn belül Escoffier-rel és Voisin-nel egy szinten álló szaktekintélynek ismerték el.
Gundel János születésnapjáról az MVI hagyományosan megemlékezik minden évben, az ipartestület kezdeményezésére állított emléktábla megkoszorúzásával.
Szakmai kitüntetései, elismerései
1885-ben a szakoktatás megszervezéséért végzett munkájáért megkapta a Ferenc József-rend lovagkeresztjét.
Törő László alapító elnök (1991 – 1995)
Elsők között volt, aki magánvendéglőt nyitott még a 1990-es évek előtt. Felkészült, jó szakember lévén hamar elismerést szerzett Vénbuda vendéglőjének. A rendszerváltás után gyorsan felismerte, hogy az újjáalakuló vendéglátó szakmának hatékony érdekképviseletre van szüksége. Kezdeményezésére 1991-ben - a régi
Gundel-féle Ipartestület mintájára - megalakult a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, melynek 4 éven keresztül volt aktív elnöke, majd haláláig tiszteletbeli elnöke.
Mindig nagy áldozatkészséget mutatott, ha a szakmai érdekekről volt szó, számtalan összejövetel, képviselő testületi, elnökségi ülés, ipartestületi vacsoraest helyszíneként önzetlenül ajánlotta fel üzletét, majd később Hotel Garden szállodáját, annak minden infrastruktúrájával együtt. Munkáján túlmenően anyagilag és technikai eszközökkel is érdemben segítette annak működését. Társszerkesztője volt az 1996-ban kiadott Vendéglátósok kézikönyvének. Rengeteget tett az Ipartestület elismertségéért, a nemzetközi kapcsolatok kiépítéséért.
Gundel-féle Ipartestület mintájára - megalakult a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, melynek 4 éven keresztül volt aktív elnöke, majd haláláig tiszteletbeli elnöke.
Mindig nagy áldozatkészséget mutatott, ha a szakmai érdekekről volt szó, számtalan összejövetel, képviselő testületi, elnökségi ülés, ipartestületi vacsoraest helyszíneként önzetlenül ajánlotta fel üzletét, majd később Hotel Garden szállodáját, annak minden infrastruktúrájával együtt. Munkáján túlmenően anyagilag és technikai eszközökkel is érdemben segítette annak működését. Társszerkesztője volt az 1996-ban kiadott Vendéglátósok kézikönyvének. Rengeteget tett az Ipartestület elismertségéért, a nemzetközi kapcsolatok kiépítéséért.
Károvits Tamás elnök (1996 – 2002)
A testület alapító alelnökeként 8 éven keresztül harcolt a rendszerváltás után új gazdasági és szabályozó környezetbe került szakma érdekeiért. 1963-ban érettségizett, 1966-ban felszolgáló szakmunkás bizonyítványt szerzett 1973-ban Vendéglátóipari Főiskola Vendéglátó Szakán vendéglátóipari üzemgazdász diplomát szerzett.
1981-ben a Budapest Szálló éttermi üzletvezetője, majd 1983-ban Novotel Szálloda és Budapest Kongresszusi Központ éttermi igazgatója lett. 1989-ben családjával megnyitották Garvics Vendéglőt Óbudán, ami 1992-ben Michelin kategóriában két villával, 1997-ben már három villával szerepelt. 1996-tól az Országos Idegenforgalmi Bizottság tagja lett, 2002-ig volt a gazdasági miniszter tanácsadó testületének tagja.
Dolgozott a Hagyományok, Ízek, Régiók Nemzeti Tanácsban, a Vendéglátóipari Főiskolán rendszeresen konzulensi és államvizsga elnöki teendőket látott el.
1996-ban lett az MVI elnöke, 2002-ig vezette az ipartestületet.
1997-ben az ipartestület az ő irányításával bocsátotta ki első etikai kódexét.
2002-2006 között a Fővárosi Közgyűlés Kereskedelmi és Turisztikai Bizottság tagjaként tevékenykedett.
2006-ban a MATUR budapesti elnökségének tagja lett.
Magas szakmai tudását felhasználva mindig a szakma és a turizmus fellendítésének érdekében munkálkodott. A Budapesti Éttermi Kalauz egyik ötletgazdája és megvalósítója volt.
2014-ben kilépett az MVI kötelékéből, de máig az MVI tiszteletbeli elnöke.
Szakmai kitüntetései, elismerései
2000-ben a gazdasági miniszter "Pro turismo" díjjal tüntette ki.
1981-ben a Budapest Szálló éttermi üzletvezetője, majd 1983-ban Novotel Szálloda és Budapest Kongresszusi Központ éttermi igazgatója lett. 1989-ben családjával megnyitották Garvics Vendéglőt Óbudán, ami 1992-ben Michelin kategóriában két villával, 1997-ben már három villával szerepelt. 1996-tól az Országos Idegenforgalmi Bizottság tagja lett, 2002-ig volt a gazdasági miniszter tanácsadó testületének tagja.
Dolgozott a Hagyományok, Ízek, Régiók Nemzeti Tanácsban, a Vendéglátóipari Főiskolán rendszeresen konzulensi és államvizsga elnöki teendőket látott el.
1996-ban lett az MVI elnöke, 2002-ig vezette az ipartestületet.
1997-ben az ipartestület az ő irányításával bocsátotta ki első etikai kódexét.
2002-2006 között a Fővárosi Közgyűlés Kereskedelmi és Turisztikai Bizottság tagjaként tevékenykedett.
2006-ban a MATUR budapesti elnökségének tagja lett.
Magas szakmai tudását felhasználva mindig a szakma és a turizmus fellendítésének érdekében munkálkodott. A Budapesti Éttermi Kalauz egyik ötletgazdája és megvalósítója volt.
2014-ben kilépett az MVI kötelékéből, de máig az MVI tiszteletbeli elnöke.
Szakmai kitüntetései, elismerései
2000-ben a gazdasági miniszter "Pro turismo" díjjal tüntette ki.
Thurzó Béláné ügyvezető titkár, gazdasági alelnök (1991-2014)
A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán 1970-ben kereskedelmi szaktechnikusi, 1975-ben kereskedelmi üzemgazdászi, 1989-ben vendéglátó vállalkozási szakközgazdászi, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán 1984-ben adó- és pénzügyi ellenőrzési szaküzemgazdászi diplomát szerzett, majd 1994-ben adótanácsadó, adószakértői szakvizsgát tett.
1988-99 között a KISOSZ Budapesti Szervezete – majd annak jogutódjaként az MVI ügyvezető titkára volt, 1999-től pedig gazdasági alelnöke. Közgazdász-adószakértő tanácsadóként évtizedeken át elhivatottan és aktívan támogatta a vendéglátóipari vállalkozások tevékenységét. Részt vett jogalkotási folyamatokban, irányadó döntések előkészítésében, az ágazati keretrendszer gyakorlati működtetésében, továbbá a kormányzattal, társszakmai szervezetekkel való kapcsolattartásban, endezvények, képzések lebonyolításában.
Az MVI ügyvezetői tanfolyamának vezetője, a Maglódi úti Vendéglátó Szakközépiskola óraadója volt, tevékenyen vett részt a turizmussal foglalkozó szakbizottságokban, a Fővárosi Munkaügyi Tanácsban, a BKIK Békéltető Testület FOT tagja, valamint a Vendéglátósok Kézikönyve szerkesztésében, szaklapok rendszeres szerzője volt.
Szakmai elismerései, kitüntetései
1973: Bács-Kiskun Megyei Vendéglátó Vállalat Kiváló Dolgozó kitüntetése
2001: Pro Turismo miniszteri kitüntetés
1988-99 között a KISOSZ Budapesti Szervezete – majd annak jogutódjaként az MVI ügyvezető titkára volt, 1999-től pedig gazdasági alelnöke. Közgazdász-adószakértő tanácsadóként évtizedeken át elhivatottan és aktívan támogatta a vendéglátóipari vállalkozások tevékenységét. Részt vett jogalkotási folyamatokban, irányadó döntések előkészítésében, az ágazati keretrendszer gyakorlati működtetésében, továbbá a kormányzattal, társszakmai szervezetekkel való kapcsolattartásban, endezvények, képzések lebonyolításában.
Az MVI ügyvezetői tanfolyamának vezetője, a Maglódi úti Vendéglátó Szakközépiskola óraadója volt, tevékenyen vett részt a turizmussal foglalkozó szakbizottságokban, a Fővárosi Munkaügyi Tanácsban, a BKIK Békéltető Testület FOT tagja, valamint a Vendéglátósok Kézikönyve szerkesztésében, szaklapok rendszeres szerzője volt.
Szakmai elismerései, kitüntetései
1973: Bács-Kiskun Megyei Vendéglátó Vállalat Kiváló Dolgozó kitüntetése
2001: Pro Turismo miniszteri kitüntetés
Háber Tamás elnök (2002 – 2010)

Vendéglátós dinasztia tagja, családja az 1800-as évek végéig vezeti vissza szakmai tevékenységét.
Iskolái elvégzése után a Baranya megyei Vendéglátó Vállalatnál dolgozott. 1982-ben lett a pécsi Aranykacsa étterem üzletvezetője, amit 1993-ban meg is vásárolt. Ennek közel 300 éves pincéjét Vináriummá alakította át: itt található a Pécs Városi Bortrezor – ehhez kötődik a "Pécs Város Bora", a "Magyar Sajtó Bora" és a "Magyar Hölgyek Bora" választás létrehozása.
1992-től a Magyar Vendéglátók Ipartestületének a regionális érdekképviseleti tevékenységért felelős alelnöke lett.
A térség turizmusának, borászatának és pezsgő gyártásának népszerűsítésére borász és gasztronómus kollégáival 1994-ben létrehozták a Dom Perignon Követői Gasztronómiai és Pezsgőrendet.
1995-ben vendéglátásban és turizmusban dolgozó kollégákkal együtt, a szakmai képzés javítása érdekében megalapította a "Gedeon Endre" Vendéglátó és
Idegenforgalmi Alapítványt, mely kuratóriumának első elnöke volt. Alapítója, és 1994-1998 között tagja volt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének.
2000-ban okleveles borvizsgáló vizsgát tett.
2002-től 2010-ig dolgozott a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökeként.
Vezetése alatt ellátta a vendéglátó ágazat vállalkozóinak érdekképviseletét, visszavonatta a szakma tiltakozása ellenére bevezetett stand törvényt. Kidolgozta a
szervizdíj bevezetéséhez szükséges törvényeket, harcolt a dohányzás teljes betiltását kezdeményező törvénytervezet ellen. Részt vett a HACCP rendszer kidolgozásában, nagy szerepe volt abban, hogy egy egyszerűbb, költségkímélőbb, a vállalkozók által elkészített élelmiszerbiztonsági rendszert lehessen működtetni.
Szerepet vállalt a kormányzat szakmai, jogalkotói munkájában, folyamatosan egyeztetett az ágazat Európai Uniós csatlakozásával kapcsolatos jogharmonizációjával kapcsolatban.
Szakmai kitüntetései, elismerései
A Baranya megyei Vendéglátó Vállalatnál végzett munkáját "Belkereskedelem Kiváló Dolgozója" címmel ismerték el, melyet az Alpok-Adria közösség, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és az Európai Gasztronómiai Szövetség védnöki táblájával is jutalmaztak.
1998-ban a Szlovén Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kongresszusán szakmai munkáját szövetségi diplomával jutalmazták.
A vendéglátás érdekében végzett társadalmi tevékenysége elismeréseként 1999-ben a gazdasági miniszter Pro-Turismo díjjal tüntették ki.
2005-ben Klauzál Gábor díjat kapott a gazdasági minisztertől.
2008 novemberében Levico Terme városában (Olaszország) megrendezett Európai Bor- és Gasztronómiai Rendek Szövetségének VII. kongresszusán átvehette a hazai
és nemzetközi gasztronómiai értékek, hagyományok megőrzése és fennmaradása érdekében tett erőfeszítései elismeréseként kapott CEUCO díjat.
2010-től az MVI tiszteletbeli elnökeként részt vett a vendéglátás gyakorlati oktatási rendszerének megújításában.
2015-ben Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést kapott.
2016-ban az MKIK Pincér Mestervizsga Bizottság elnöke lett.
2022. szeptember 01-én Pécs város közösségétől Pro Communitate Díjat kapott.
2022 szeptemberében éttermét bezárta és nyugdíjba vonult.
Iskolái elvégzése után a Baranya megyei Vendéglátó Vállalatnál dolgozott. 1982-ben lett a pécsi Aranykacsa étterem üzletvezetője, amit 1993-ban meg is vásárolt. Ennek közel 300 éves pincéjét Vináriummá alakította át: itt található a Pécs Városi Bortrezor – ehhez kötődik a "Pécs Város Bora", a "Magyar Sajtó Bora" és a "Magyar Hölgyek Bora" választás létrehozása.
1992-től a Magyar Vendéglátók Ipartestületének a regionális érdekképviseleti tevékenységért felelős alelnöke lett.
A térség turizmusának, borászatának és pezsgő gyártásának népszerűsítésére borász és gasztronómus kollégáival 1994-ben létrehozták a Dom Perignon Követői Gasztronómiai és Pezsgőrendet.
1995-ben vendéglátásban és turizmusban dolgozó kollégákkal együtt, a szakmai képzés javítása érdekében megalapította a "Gedeon Endre" Vendéglátó és
Idegenforgalmi Alapítványt, mely kuratóriumának első elnöke volt. Alapítója, és 1994-1998 között tagja volt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének.
2000-ban okleveles borvizsgáló vizsgát tett.
2002-től 2010-ig dolgozott a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökeként.
Vezetése alatt ellátta a vendéglátó ágazat vállalkozóinak érdekképviseletét, visszavonatta a szakma tiltakozása ellenére bevezetett stand törvényt. Kidolgozta a
szervizdíj bevezetéséhez szükséges törvényeket, harcolt a dohányzás teljes betiltását kezdeményező törvénytervezet ellen. Részt vett a HACCP rendszer kidolgozásában, nagy szerepe volt abban, hogy egy egyszerűbb, költségkímélőbb, a vállalkozók által elkészített élelmiszerbiztonsági rendszert lehessen működtetni.
Szerepet vállalt a kormányzat szakmai, jogalkotói munkájában, folyamatosan egyeztetett az ágazat Európai Uniós csatlakozásával kapcsolatos jogharmonizációjával kapcsolatban.
Szakmai kitüntetései, elismerései
A Baranya megyei Vendéglátó Vállalatnál végzett munkáját "Belkereskedelem Kiváló Dolgozója" címmel ismerték el, melyet az Alpok-Adria közösség, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és az Európai Gasztronómiai Szövetség védnöki táblájával is jutalmaztak.
1998-ban a Szlovén Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kongresszusán szakmai munkáját szövetségi diplomával jutalmazták.
A vendéglátás érdekében végzett társadalmi tevékenysége elismeréseként 1999-ben a gazdasági miniszter Pro-Turismo díjjal tüntették ki.
2005-ben Klauzál Gábor díjat kapott a gazdasági minisztertől.
2008 novemberében Levico Terme városában (Olaszország) megrendezett Európai Bor- és Gasztronómiai Rendek Szövetségének VII. kongresszusán átvehette a hazai
és nemzetközi gasztronómiai értékek, hagyományok megőrzése és fennmaradása érdekében tett erőfeszítései elismeréseként kapott CEUCO díjat.
2010-től az MVI tiszteletbeli elnökeként részt vett a vendéglátás gyakorlati oktatási rendszerének megújításában.
2015-ben Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést kapott.
2016-ban az MKIK Pincér Mestervizsga Bizottság elnöke lett.
2022. szeptember 01-én Pécs város közösségétől Pro Communitate Díjat kapott.
2022 szeptemberében éttermét bezárta és nyugdíjba vonult.
Gombás András regionális alelnök (2009-)

1964 óta dolgozik a vendéglátásban. 1980-1993 között a Dél-Pesti Vendéglátó Vállalatnál szerződéses vezetőként tevékenykedett, ez idő alatt a vállalati tanács tagja, majd az átalakulás után a Gastorg Rt. elnökségi tagja lett. Emellett 120 szerződéses bolt társadalmi képviselőjeként és vezetőjeként is dolgozott.
1988-ban kezdte el építeni saját vendéglátóhelyét, amelyet 1990-ben nyitott meg Pestszentlőrincen, az azóta is működő Gombás Éttermet. A 36 főről 240 fő befogadóképességűre bővült üzlet a főváros kedvelt rendezvényhelyszínévé vált. A magyar gasztronómia elkötelezett követeként 2000-ben Németországban kezdte el
népszerűsíteni a magyar konyhát és borokat. Több városban szervezett magyar heteket:
2002-ben Drezdában megnyitotta a Szeged Éttermet, amely 2000 négyzetméteren, négy szinten, 420 fős befogadóképességgel működött. Vállalkozásait és gasztronómiai projektjeit mindig saját erőből finanszírozta.
Pályája során nagy hangsúlyt fektetett a tanulóképzésre: évtizedek óta folyamatosan részt vesz a gyakorlati képzésben; a Vendéglátóipari Főiskolán is rendszeresen felkérik vizsgák és versenyek zsűrijébe. Számos főzőfesztivál állandó zsűritagja, aktívan hozzájárulva a gasztronómiai hagyományok ápolásához és fejlesztéséhez.
Több szakmai szervezetnek is tagja.
2009 óta az MVI regionális elnöke, emellett évtizedek óta tagja és régiós vezetője a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ).
Szakmai kitüntetései, elismerései
2001-ben elnyerte az „Év Vendéglőse” címet.
2016-ban a VOSZ a vendéglátásban eltöltött több évtizedes, példamutató és eredményes munkájáért az „Év Vállalkozója” díjjal tüntette ki.
2020-ban életműve elismeréseként Szent Márta Érdemrendet vehetett át.
1988-ban kezdte el építeni saját vendéglátóhelyét, amelyet 1990-ben nyitott meg Pestszentlőrincen, az azóta is működő Gombás Éttermet. A 36 főről 240 fő befogadóképességűre bővült üzlet a főváros kedvelt rendezvényhelyszínévé vált. A magyar gasztronómia elkötelezett követeként 2000-ben Németországban kezdte el
népszerűsíteni a magyar konyhát és borokat. Több városban szervezett magyar heteket:
2002-ben Drezdában megnyitotta a Szeged Éttermet, amely 2000 négyzetméteren, négy szinten, 420 fős befogadóképességgel működött. Vállalkozásait és gasztronómiai projektjeit mindig saját erőből finanszírozta.
Pályája során nagy hangsúlyt fektetett a tanulóképzésre: évtizedek óta folyamatosan részt vesz a gyakorlati képzésben; a Vendéglátóipari Főiskolán is rendszeresen felkérik vizsgák és versenyek zsűrijébe. Számos főzőfesztivál állandó zsűritagja, aktívan hozzájárulva a gasztronómiai hagyományok ápolásához és fejlesztéséhez.
Több szakmai szervezetnek is tagja.
2009 óta az MVI regionális elnöke, emellett évtizedek óta tagja és régiós vezetője a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ).
Szakmai kitüntetései, elismerései
2001-ben elnyerte az „Év Vendéglőse” címet.
2016-ban a VOSZ a vendéglátásban eltöltött több évtizedes, példamutató és eredményes munkájáért az „Év Vállalkozója” díjjal tüntette ki.
2020-ban életműve elismeréseként Szent Márta Érdemrendet vehetett át.
Kovács László elnök (2010-)

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán 1982-ben vendéglátóipari üzemgazdász, 1985-ben vendéglátóipari szaktanár diplomát szerzett.
2003-ban a Bor-Schola-n sommelier végzettséget szerzett.
1984-1997 között az Atrium Hyatt Szállodában dolgozott, kezdetben felszolgálóként, majd éttermi főnökké lépett elő
1992-ben a sevillai világkiállításon a Matthias Rex étterem igazgatójaként csapatával 250 étterem közül nyerte el a „Legjobb étterem” díjat.
1998-ban megalapította a La Fiesta Kft.-t, amelynek azóta is tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. A vállalkozás 2005 óta számos rangos esemény szervezője Budapesten és országszerte, így többek között a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és a Magyar Bor Akadémia kiemelt rendezvényeié: Borfesztivál VIP programjai, Jótékonysági Borárverés, Év Bortermelője díjátadó ünnepség.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelt rendezvényeinek hosszú évek óta támogatjója.
2010 óta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, ahol a vendéglátóhelyek tulajdonosainak érdekeit képviseli a hatóságokkal és a jogalkotókkal való egyeztetések során. Tevékenységének középpontjában egy élhetőbb vállalkozói környezet kialakítása, valamint a vendéglátás szakképzésének és mesterképzésének megújítása áll, hogy azok gyakorlatiasabbá és a kor követelményeihez illeszkedővé váljanak.
Meghatározó szerepet játszott a 2011-12-ben készült Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához kézikönyv éttermi vendéglátás szempontból fontos fejezeteinek kidolgozásában.
Vezetésével 2014-ben jött létre a rangos Gundel Károly-díj, amelynek odaítéléséről 18 szakmai szervezet dönt, és amelyet minden évben a magyar vendéglátás kiemelkedő személyiségeinek adnak át.
Több szakmai szervezet aktív tagja: a Magyar Bor Akadémia és a Pannon Gasztronómiai Akadémia tagjaként, valamint a Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének tagjaként is dolgozik a szakma fejlődéséért. Részt vesz a Hungarikum Bizottság munkájában, és a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus tanszékén tanít, ezzel is hozzájárulva a jövő generáció szakmai felkészültségéhez.
Pályája során számos hazai és nemzetközi közjogi méltóság, valamint külföldi államfő tiszteletére adott fogadás szervezésében és lebonyolításában vett részt – vendégei között volt II. Erzsébet brit királynő, Jacques Chirac francia államfő és Haakon norvég koronaherceg is.
Napjainkban a média Kovács Lászlót tekinti a vendéglátás aktuális kérdéseiben legkompetensebb és leggyakrabban megszólaló hazai szakértőjének.
Szakmai kitüntetései, elismerései:
2012-ben elnyerte az Év Gasztronómusa címet
2016-ban Pro Turismo díjban részesült
2020-ban a Pro Gastronomia szakmai kitüntetést vehette át.
2003-ban a Bor-Schola-n sommelier végzettséget szerzett.
1984-1997 között az Atrium Hyatt Szállodában dolgozott, kezdetben felszolgálóként, majd éttermi főnökké lépett elő
1992-ben a sevillai világkiállításon a Matthias Rex étterem igazgatójaként csapatával 250 étterem közül nyerte el a „Legjobb étterem” díjat.
1998-ban megalapította a La Fiesta Kft.-t, amelynek azóta is tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. A vállalkozás 2005 óta számos rangos esemény szervezője Budapesten és országszerte, így többek között a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és a Magyar Bor Akadémia kiemelt rendezvényeié: Borfesztivál VIP programjai, Jótékonysági Borárverés, Év Bortermelője díjátadó ünnepség.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiemelt rendezvényeinek hosszú évek óta támogatjója.
2010 óta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, ahol a vendéglátóhelyek tulajdonosainak érdekeit képviseli a hatóságokkal és a jogalkotókkal való egyeztetések során. Tevékenységének középpontjában egy élhetőbb vállalkozói környezet kialakítása, valamint a vendéglátás szakképzésének és mesterképzésének megújítása áll, hogy azok gyakorlatiasabbá és a kor követelményeihez illeszkedővé váljanak.
Meghatározó szerepet játszott a 2011-12-ben készült Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához kézikönyv éttermi vendéglátás szempontból fontos fejezeteinek kidolgozásában.
Vezetésével 2014-ben jött létre a rangos Gundel Károly-díj, amelynek odaítéléséről 18 szakmai szervezet dönt, és amelyet minden évben a magyar vendéglátás kiemelkedő személyiségeinek adnak át.
Több szakmai szervezet aktív tagja: a Magyar Bor Akadémia és a Pannon Gasztronómiai Akadémia tagjaként, valamint a Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének tagjaként is dolgozik a szakma fejlődéséért. Részt vesz a Hungarikum Bizottság munkájában, és a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus tanszékén tanít, ezzel is hozzájárulva a jövő generáció szakmai felkészültségéhez.
Pályája során számos hazai és nemzetközi közjogi méltóság, valamint külföldi államfő tiszteletére adott fogadás szervezésében és lebonyolításában vett részt – vendégei között volt II. Erzsébet brit királynő, Jacques Chirac francia államfő és Haakon norvég koronaherceg is.
Napjainkban a média Kovács Lászlót tekinti a vendéglátás aktuális kérdéseiben legkompetensebb és leggyakrabban megszólaló hazai szakértőjének.
Szakmai kitüntetései, elismerései:
2012-ben elnyerte az Év Gasztronómusa címet
2016-ban Pro Turismo díjban részesült
2020-ban a Pro Gastronomia szakmai kitüntetést vehette át.